Переваги ємностей із поліпропілену в промисловості

Дата публікації: 7 Травня, 2024

Поліпропілен – полімерний матеріал, який використовують для виготовлення ємностей різного призначення. Резервуари з поліпропілену – міцні, жорсткі конструкції, які стійкі до деформацій та механічних пошкоджень. Пластикові баки знайшли широке застосування у побуті та промисловій сфері. Переваги ємностей з поліпропілену в промисловості включають малу вагу та тривалий період експлуатації, що перевищує 60 років.

Призначення та переваги ємностей з поліпропілену в промисловості

Універсальність – одна з головних переваг поліпропіленових баків. Пластикові резервуари використовують для облаштування автономних систем водопостачання та каналізації на виробництві. Для забезпечення роботи підприємств сфери обслуговування, громадського харчування, харчової та хімічної промисловості, виробничих цехів та будівельних майданчиків необхідна подача води та подальший збір стоків. В умовах відсутності централізованого водопостачання та підключення до центральної каналізаційної мережі оптимальним рішенням стане облаштування автономних інженерних комунікацій. Основу автономних комунікацій становлять пластикові резервуари. Інші сфери застосування у промисловості:

  • зберігання та транспортування сільськогосподарської продукції, добрив КАС, хімічних речовин, пально-мастильних матеріалів, питної та технічної води;
  • облаштування систем зрошення та поливу на підприємстві сільського господарства; вирощування риби в штучних умовах та подальше транспортування до місця продажу;
  • облаштування промислових очисних споруд;
  • створення пожежних резервуарів.

Поліпропіленові баки використовують як гальванічні ванни на виробництвах, де технологією передбачений процес гальванізації виробів. Деякі види поліпропілену завдяки модифікуючим добавкам набувають підвищеної міцності та стійкості до ударних навантажень. Резервуари з удароміцного матеріалу підходять для транспортування та зберігання цінних та небезпечних речовин. Основні переваги ємностей з поліпропілену в промисловості:

  • Невелика вага. Резервуар об’ємом 1000 л важить трохи більше 68 кг.
  • Низька ціна в порівнянні з металевими та склопластиковими баками.
  • Хімічна інертність. Стінки резервуара не взаємодіють із вмістом.
  • Стійкість до ультрафіолетового випромінювання. Матеріал не руйнується під впливом сонячних променів.
  • Екологічність. Поліпропілен безпечний для здоров’я людини, тварин та навколишнього середовища.
  • Ремонтопридатність. У разі пошкодження бака можливе відновлення цілісності та функціональності.
  • Мала чутливість до утворення та розвитку патогенної мікрофлори – грибків, вірусів, бактерій.
  • Простий догляд. Щоб зберегти споживчі властивості, достатньо регулярно мити стінки резервуара водою з миючим засобом.
  • Дезінфекція. Поліпропіленові ємності дезінфікують гарячою парою.
  • Широкий асортимент. Покупцям доступні ємності будь-якого розміру та форми (прямокутна, квадратна, конусоподібна, циліндрична). Місткість баків варіюється в межах 50-30000 літрів.

Завдяки малій вазі пластикового бака спрощується доставка до місця експлуатації та монтаж. Для монтажу поліпропіленового резервуару не потрібне облаштування фундаменту. Допускається наземна та підземна установка. Стінки бака не руйнуються при контакті із землею. Хімічна інертність обумовлює збереження фізико-хімічних властивостей речовин, що зберігаються та перевозяться у ємностях. Пластиковий корпус не впливає на смак та запах питної води.
Пластикові ємності підходять для перевезення та зберігання спиртів, лугів, концентрованих кислот. Поліпропілен відрізняється гарною стійкістю до впливу складних ефірів та альдегідів. Матеріал не розтріскується за умов температурних перепадів. Завдяки термічній стійкості поліпропіленові баки підходять для нагрівання та зберігання гарячої води.

Пластикові ємності не схильні до гниття і утворення корозії.
Поліпропіленові резервуари підлягають вторинній переробці. Завдяки рециклінгу знижується негативний вплив промислового виробництва на екологію. З переробленого поліпропілену виготовляють корпуси для акумуляторів автомобілів, щітки, мітли та інший садово-прибиральний інвентар.
Низька ціна означає економічну вигоду. Для того, щоб підприємство стабільно розвивалося, важливо скорочувати виробничі витрати. Керівник підприємства, який обирає пластикові баки для вирішення виробничих та комерційних завдань, успішно веде бізнес та нарощує прибуток.

Властивості та характеристики

Поліпропіленові ємності виготовляють методом ротаційного формування, що дозволяє одержувати монолітні конструкції без зварних швів. Основні властивості матеріалу:

  • водопоглинання – 0,01% протягом 24 годин;
  • товщина стінки – 5-20 мм;
  • ступінь пружності при згинанні – 1,6 ГПа;
  • межа міцності при навантаженні, що розтягує, – до 40 МПа;
  • температура безперервної експлуатації в межах від -20 ° C до +130 ° C;
  • коефіцієнт теплопровідності – 0,15 Вт/(м*К).

Порівняно з виробництвом ємностей зі склопластику процес виготовлення баків із поліпропілену простий та менш витратний, що означає низьку ціну готової продукції.

Поділитися з друзями:

Також буде цікаво

9 Травня, 2024

Плюси і мінуси ємностей із пластику

Невід'ємною частиною сучасного повсякденного життя стали пластмасові ємності. Вони широко використовуються, як у побутових, так і в промислових цілях. Така популярність пояснюється тим, що порівнюючи плюси і мінуси полімерних матеріалів, використовуваних для виготовлення цієї продукції, з металом або залізобетоном, споживач вибирає пластик. Розглянемо докладніше недоліки та переваги пластикових ємностей.

Невід'ємною частиною сучасного повсякденного життя стали пластмасові ємності. Вони широко використовуються, як у побутових, так і в промислових цілях. Така популярність пояснюється тим, що порівнюючи плюси і мінуси полімерних матеріалів, використовуваних для виготовлення цієї продукції, з металом або залізобетоном, споживач вибирає пластик. Розглянемо докладніше недоліки та переваги пластикових ємностей.Наше підприємство бере активну участь з впровадження енергозберігаючих технологій. В даному напрям розроблена і запущена у виробництво лінійка великогабаритних ємностей для пелетного палива: 20м 3 , 30м 3 та 40 м3

Читати повністю

9 Травня, 2024

Поліпропілен – властивості, застосування та все, що потрібно про нього знати

До категорії продукції під найменуванням "Пластмаси або пластики" входить вельми великий асортимент матеріалів, що володіють найрізноманітнішими властивостями.

До категорії продукції під найменуванням "Пластмаси або пластики" входить вельми великий асортимент матеріалів, що володіють найрізноманітнішими властивостями.Наше підприємство бере активну участь з впровадження енергозберігаючих технологій. В даному напрям розроблена і запущена у виробництво лінійка великогабаритних ємностей для пелетного палива: 20м 3 , 30м 3 та 40 м3

Читати повністю

9 Травня, 2024

Технологія виробництва пластикової ємності

Компанія Kraft виробляє ємності із пластику методом ротаційного формування. Виготовляємо резервуари для зберігання і транспортування води, добрив КАС, паливно-мастильних матеріалів, сільськогосподарської продукції.

Компанія Kraft виробляє ємності із пластику методом ротаційного формування. Виготовляємо резервуари для зберігання і транспортування води, добрив КАС, паливно-мастильних матеріалів, сільськогосподарської продукції.Наше підприємство бере активну участь з впровадження енергозберігаючих технологій. В даному напрям розроблена і запущена у виробництво лінійка великогабаритних ємностей для пелетного палива: 20м 3 , 30м 3 та 40 м3

Читати повністю
Переглянути всі новини

Потрібна консультація?

Заповніть форму, ми зв'яжемося з вами та відповімо на ваші запитання